Noční stolky

Každý člověk by jistě měl věnovat výběru vhodné postele, ve které se bude cítit dobře, dostatek času, neboť spánkem strávíme třetinu života. Často ovšem zapomínáme věnovat dostatek času výběru nočního stolku. Noční stolek přitom plní spolu s postelí funkci vymezovací, tedy napovídá “zde začíná prostor vymezený spaní", tedy ložnice. Noční stolky plní také funkci ukotvovací pro postel samotnou, která zpravidla bývá ať z jedné nebo z obou stran stolky ohraničena.

V tomto krátkém článku Vám znázorníme, jak může vypadat moderní ložnice s použitím bedýnek jako nočních stolků, které dodají interiéru nadčasový a originální ráz. Zdrojem použitých fotek je pinterest, rádi Vám však podobné noční stolky na požádání vyrobíme. Stačí napsat na bedynky@sambuko.cz.

media-20170709 (5)

Že v jednoduchosti je krása, je sice otřelé, ale zato léty prověřené heslo. Otevřená bedýnka poskytuje dostatečný prostor pro větší předměty jako knížky a zároveň zbytečně neodvádí pozornost od estetického ohniska ložnice, kterým by měla být právě postel s Vašimi oblíbenými polštáři a přehozy.

media-20170709 (4)

Jako další inspirace pro Vaši ložnici může sloužit tento noční stolek z bedýnky na kolečkách. Na fotce je ve verzi bez brzd, které Vám ovšem můžeme dle přání na stolek namontovat pro větší stabilitu. Náměsíční a vášniví “spáči” by mohli totiž stolek rozjet, a pak by byl jeho obsah i s odloženou botičkou nenávratně ztracen. Skvělým nápadem je také vytapetovat zadní stranu bedýnky starými novinami. Stolková bedýnka tak získá neotřelý punc.

media-20170709 (3)

Máte-li radši pro Vaše drobnosti více místa zvolte bedýnek hned několik. Vytvoříte tak menší bedýnkovou skříňku. Pokud byste chtěli, je možno takovýto noční stolek rovněž vytvořit z bedýnky s víkem, které by sloužilo jako dvířka poskytující větší soukromí Vašim pokladům.

media-20170709media-20170709 (1)

Klasika na nožičkách. Otázkou zůstává proč prostě nezvolit vyšší bedýnku?  Ale z estetického hlediska si určitě své příznivce najde :) Nožky jsou prima. Šedé a bílé provedení.

media-20170709 (2)

Polička s károvanou tapetou na zadní stěně. Železné nohy, které sice nejsou pro každého, ale k lesklému dřevu (které může být povrchově upravenou například 100% lněnou fermeží nebo lakováno, aby se dosáhlo požadovaného lesku) se dle našeho názoru hodí.

Noční stolek v interiéru určitě nepodceňujte - je to místo, kde často odkládáte nejdůležitější věci. Brýle, bez kterých byste neviděli. Telefon, bez kterého (dnes už tomu tak je) nekomunikovali. Šálek čaje, který zažene žízeň, škrabošku na spaní. Postel je pak místo, kde ke spánku ukládáte to nejdůležitější, a to jste Vy sami.